FORGOT YOUR DETAILS?

Hogy üsd el az időt tanulás közben/helyett ?

Szerző: / vasárnap, 24 január 2016 / Kategória: Blog
4f1c5de2bfd871737000bcad

A vizsgaidőszakban új dimenziók nyílnak meg mindenki előtt. A tanulás helyett/közben megannyi dolgot csinálhatunk, ami kicsit kiszakít a monotonitásból.

Mivel a készülés közben akaratlanul is elkalandoznak a gondolataink, már a vizsgazáró buliba képzeljük magunkat és egész nap chatelünk a csoporttársakkal, hogy ő hogy állnak, jobb, ha értelmes dolgokkal ütjük el az időt. A legszerencsésebb, ha „jutalmazzuk” magunkat, vagyis például 10 bevágott oldal után valami közeli jutalmat tűzünk ki magunk elé. Most adunk 8 tippet, hogy hogy lehetsz hatékony és közbenhogy szórakozhatsz jól.

Sportolj! Viszont változtass egy picit a szokásaidon és olyan edzést válassz, ami nettó egy óra alatt letudható. Vagyis edz otthon, menj el futni, biciklizni, de most hagyd ki az edzőtermi szeánszokat, mert sok időbe telhet eljutni oda-átöltözni-edzeni-ójra öltözni és hazaérni. A sport serkenti a gondolkozást, szóval semmiképp se hagyd ki, csupán időhatékonyan oldd meg.

Használj színes szövegkiemelőt! Óvodás módszernek tűnhet, de sokakat kikapcsol a színes kiemelés és a memorizálásban is nagy segítség lehet.

Jutalmazd meg magad bizonyos szakaszokban! Például mondd azt, hogy minden 10. oldal megtanulása után egy újabb részt nézhetsz meg a kedvenc sorozatodból. Ne légy engedékeny és 8 oldal után eszedbe se jusson megnyomni a play gombot. Motiválni fog, hidd el.

tumblr_inline_nt0yjfjtZn1t38ip3_1280

Beszélj időnként a többiekkel, de ne ijesztgesd magad azzal, hogy te rosszabbul haladsz náluk. Inkább beszéljétek meg az esetleges kérdéseket, üljetek össze több jegyzettel.

Kicsit szállj le a social-ről. Tanulás alatt kapcsold ki a Facebookot, ne nyomogasd az Instát és a Pinterestet, mert ez tényleg teljesen felesleges időhúzás és csak magaddal szúrsz ki. Ha túl leszel a vizsgákon, annyit frissíted az állapotod, amennyit csak akarod.

post-it-note-wall

Készíts apró jegyzeteket: például post-itekre, címszavakkal, fontos kifejezésekkel. Ha bajban vagy egy-egy témával, legalább a húzószavak beugranak majd.

Ne hanyagold el magad: attól, hogy a 4 fal között tanulsz nem kell úgy kinézni, mint Robinson Crusoe, és fésülködni sem árt. Hidd el, a tanulás és a vizsgára felkészülés nem ér fel egy betegséggel, hogy ne érdekeljenek a külsőségek. Ez nem száműzetés, csak egy vizsgaidőszak!

Tervezz a vizsgaidőszak utánra! Tervezd meg, hogy mit fogsz csinálni, ha végeztél a vizsgákkal! Buli, mozizás, új sport kipróbálása, utazás. Persze inkább a számvitel vizsgára készülj, ne a nyaralásod költségvetését írd össze. Bár pihenésképp simán.

Bulizz az ország legnagyobb vizsgazáró bulijában Január 28-án, Csütörtökön a Hi5 Thursdays bulijában az Ötkertben! Belépés Diákigazolvánnyal egész éjszaka Díjtalan! 

VIZSGAFINALE facebook_poszt2

TOP