FORGOT YOUR DETAILS?

A régi budapesti legendák emléke újraéled a Bálna Teraszon

Szerző: / hétfő, 08 augusztus 2016 / Kategória: Blog
STM_9816

Emlékeztek még a Buddha Beachre? A régi Rio-ra, ZP-re? Arra, amikor a nyári bulit mindenképpen a Szabadság híd és a Petőfi híd környékén képzeltük el? Amikor önfeledten öntögettük az italokat a hidakon átkelve, hogy a szórakozóhelyen már kellően bódultan táncoljunk? A bulicsakra szépen lassan átköltözött innen, de a panoráma és a hely szelleme szinte megköveteli, hogy visszajárjunk ide, akár alapozni is. 2015 nyári szezonjának egyik legnépszerűbb terasza a Bálna Terasz nem csak azokra épít, akik nosztalgiából járnak az egykori Közraktárakhoz, de lássuk be, mindenkinek megdobban itt a szíve, aki egyszer is bulizott erre.

ZP ( Zöld Pardon )– Alternatív koncertek, hiphopos kisszínpad, hajnalig tartó csókcsaták és ősfák árnyéka. Nem volt olyan este, amikor ne lett volna tele a nyári szünet idején és nincs az a rockzenét, vagy kicsit undergroundabb dallamokat szerető fiatal, aki ne fordult volna meg egy Quimby, Belga, vagy Colorstar koncerten a Petőfi híd lábánál.

Zöld_Pardon_Budapest_2011_4-768x576

 

Café del RIO – Csodás egyensúlyban pezsgett egymás mellett a ZP és a Rio. A híd másik oldalán elektronikus zene szólt, ősfák helyett pálmák alatt buliztunk és a fröccs és a vbk helyett a koktélok és a longdrinkek fogytak jobban. Néhány világhírű dt-t is sikerült a Rio keverőpultjához csábítani.

2579370

Buddha Beach – A Közraktárak háta mögött, szuperül kialakított udvarban őrültünk meg a latinos zenékre, a retro trackekre és a funkyra. Rengeteg volt a külföldi vendég, és az sem jelentett problémát, ha egy rég elfeledett Donna Summer slágert írtunk fel post-itre, majd a dj orra alá nyomtuk: lehet, hogy akkor adta le, mikor mi már nem voltunk a tánctéren, de működött a kívánságműsor. Nem beszélve a dunaparti sétákról és pillanatnyilag a legszerelmesebb bókokról.

buddhabeachbig

Ahogy már szóltunk róla, a legendák újra élednek, vagyis a legendás helyszínek nyernek új értelmet idén is, a Bálna Teraszon. A panoráma, a Szabadság híd látványa, a fröccsök, a nyáresti randevúk és stílszerű zenék és italok garantáltak a város egyik legnépszerűbb kiülős helyén, ahol a hét minden napján szuper lazulni, beszélgetni, vagy éppen nosztalgiázni. Ugye velünk tartotok?

STM_9282

STM_9767

STM_9816

TOP