FORGOT YOUR DETAILS?

Starbucks nyílt az Oktogonon

Szerző: / csütörtök, 03 szeptember 2015 / Kategória: Blog
Starbucks-Oktogon-megnyito-09.04 (2)

Ékszerdoboz méretű Starbucks kávézó nyílt a Teréz körút és az Andrássy út sarkán, az Oktogonon. A kávézólánc 11. magyar tagja meghitt hangulattal, 16 asztallal és egy kis terasszal fogadja a minőségi kávézás magyar szerelmeseit és a világörökség részét képező építészeti látványosságok iránt érdeklődő turistákat.

 Starbucks-Oktogon-megnyito-09.04 (2)

A Starbucks a világ legnagyobb kávézóláncaként több mint 22 ezer kávézóval rendelkezik világszerte, melyeknek több mint felét franchise partnerek üzemeltetik. Az első magyarországi üzlethelyiség 2010-ben nyílt a Westendben, majd a budai oldal egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Mammutban indult el a következő.

 Starbucks-Oktogon-megnyito-09.04 (1)

Mára a magyar üzemeltetést végző AmRest Kávézó Kft. 10 kávézóval rendelkezik, amelyekhez most az Oktogonon lévő is csatlakozik. „Az Oktogonon nyíló kávéház a nyugalom szigetét jelképezi majd a nyüzsgő tömeg számára, ahol a vendégek egy pillanatra lelassíthatnak, és elfogyaszthatják kedvenc kávékülönlegességeiket” – ismertette a kávézó célját Szabó Orsolya, a Starbucks brand managere.

 Starbucks-Oktogon-megnyito-09.04 (3)

105 négyzetméteres belső terével és 15 négyzetméteres teraszával az új kávézó meghitt hangulatú, bensőséges hely, melyben 16 asztalnál egyszerre maximum 32 vendég élvezheti a hűsítő nyári Frappuccinókat, a szívmelengető Pumpkin Spice Lattét és a válogatott arabica kávébabból készült feketéket.

 Starbucks-Oktogon-megnyito-09.04 (4)

Az Oktogon neoklasszicista épületei a tervezőket is megihlették, akik a kávézó belső terét a klasszikus és modern kor jegyeinek ötvözetében alkották meg. A kávéházba lépve szemünk elé tárul a két világ találkozása, amely a pódiumra emelt bárrészen válik a leghangsúlyosabbá. A bútorokról visszaköszön a fa és a fém együttese, a fénytechnika pedig remekül kiemeli ezt. A középpontban azonban mégis a vendégek és partnerek közötti kapcsolat megteremtője, mindenki szenvedélye, a kávé áll. A kávézóba látogatók az ablakok mellett kialakított, bensőséges hangulatú kisebb területeken is élvezhetik a kávékülönlegességeket, illetve egy kisebb szoba is a rendelkezésükre áll. Ez magyaros, virágmintás, de mégis a Starbucks nyelvére fordított Costa Rica-i díszítőelemekkel gazdagított, amelyet meleg fény, bőrborítás és puha ülések tesznek még komfortosabbá.

 Starbucks-Oktogon-megnyito-09.04 (5)

A szeptember 4-i nyitást követően a baristák kávékóstolásokkal kényeztetik az Oktogonon megforduló járókelőket.

Starbucks-Oktogon-megnyito-09.04 (6)

Tagged under: ,
TOP